×
academy-school-top-info
Приемът за учебната 2020-2021 г. в 6 града е все още отворен. КАНДИДАТСТВАЙ СЕГА.
How_to_Open_Banner

Помогнете ни да отворим нова школа

През 2019-2020 г. обучихме безплатно 2000 ученици в 102 школи в 25 града. Заедно можем да предоставим безплатно ИТ обучение и във Вашия град или училище.

Само за 3 години успяхме да открием партньори в лицето на индивидуални дарители, местни бизнеси и организации, общини, училища и фондации. Станете част от нашата кауза и ни помогнете да отворим още школи в страната.

Кои са елементите за стартиране на нова школа?

1.
Финансова подкрепа
2.
Осигуряване на обучителна зала
3.
Преподавател, който да ръководи школата
4.
Интерес от страна на учениците
Finance_New_School

Финансирайте нова школа

Предоставяме безплатно присъствено обучение по програмиране и дигитални науки за ученици с финансовата подкрепа на съмишленици и партньори като Вас. Хора и организации, които припознават каузата като своя. Финансирането на школа със средно 20 ученика за 1 година е 7000 лв.

Пишете ни

Осигурете обучителна зала

Разполагате със зала, оборудвана с компютри, интернет и с капацитет 20-25 ученика? Станете наш партньор, като предоставите безвъзмездно място за провеждане на програмите ни, в което ще се обучават ученици от целия регион.

Пишете ни

Provide_Teaching_Hall-2
Become_Teacher-2

Включете се като преподавател

Вие сте преподавател или специалист в областта на програмирането, който иска да подготвя децата за дигиталното бъдеще? Станете част от образователната ни мрежа или препоръчайте Ваш познат, който отговаря на критериите.

Пишете ни

Често задавани въпроси

 • Разработката и ежегодно актуализиране на програмите и материалите;
 • Заплащането на преподавателя;
 • Обученията на преподавателя;
 • Административните разходи за работата на Училищна Телерик Академия;

След като намерим финансиране за 1 или няколко школи в град, правим избор на преподавател/и и избор на подходящи програми, с които да стартираме. В същото време сключваме партньорство с организация, която предоставя зала за провеждане на обученията. Като следваща стъпка, екипът на Училищна Телерик Академия провежда обучение по програмите ни за новите учители. Следва набиране на заинтересовани ученици и определяне на график за школата.

Развиваме програми по дигитални науки и програмиране в две възрастови групи 4-7 клас и 8-12 клас. Повече за програмите и за какъв профил деца са подходящи можете да прочетете тук.

Обучението е безплатно за учениците и e отворено за участие на деца от целия регион.

Обучението се състои от 100 учебни часа, разпределени по 3-4 часа на седмица през цялата учебна година. Графиците на занятията се изготвят от преподавателя в началото на учебната година.

Преподавателите могат да бъдат училищни педагози по математика и информатика, наши възпитаници, както и програмисти с интерес към работата с деца.

Преподавателите са в основата на нашата работа и получават възнаграждение за проведените часове. В началото на годината подписваме граждански договор, в който в детайл описваме условията на работа. Ние покриваме разходите по обучение и подготовка, възнаграждение за проведените часове и участие в годишни срещи на цялата ни преподавателска мрежа.

Традиционно са необходими 20-25 компютъра. При недостиг на компютри е възможно учениците да носят лични лаптопи. Свържете се с нас и ще обсъдим възможностите (детайлите).

Другите за нас

Училищна Телерик Академия дава равен шанс на всички деца да развият ключови дигитални умения и знания по програмиране.

donka_kapralovaДонка Капралова
преподавател

Обучението в Училищната Академия ми даде възможност за развитие, повече увереност, много нови приятелства и различен поглед върху процесите в ИТ сферата.

8-12_grade_irina_hristovaИрина Христова
възпитаник на Училищна Телерик Академия

  Свържете се с нас

  Гриша Караниколов, мениджър „Партньорства“ 
  Email: partnerships@telerikacademy.com
  footer-school

  Благодарим Ви!

  You will receive an email from us shortly

  check
  footer-school

  Всичко ново по имейл

  Aбонирай се за месечния ни бюлетин