Какво да учи моето дете - За родители - Училищна Телерик Академия
×
academy-school-top-info
За да предпазим своите ученици и учители, обученията в Училищна Телерик Академия временно ще се провеждат онлайн.
Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
for-parents-banner

За родители

Защо дигитални науки?

Програмата „Дигитални науки“ е основополагаща за останалите ни обучения. Тя изгражда у учениците ключови умения за успех в дигиталната икономика: по-бърз и ефективен процес на учене, разпознаване и избягване на опасностите в интернет, управление на технологиите, създаване на лесни компютърни програми.

Умения, полезни както в училище и университета, така и за кариерната реализация на следващите поколения. Глобалните прогнози:

 • Само до няколко години 95% от професиите ще изискват дигитални умения;
 • Близо ½ от познатите днес кариерни възможности ще изчезнат до 2030 г.;
 • За да бъдат конкурентоспособни и подготвени за професиите на бъдещето, децата ни трябва да познават технологиите, да се адаптират и учат бързо.

Програмата предлага 1 ниво на обучение, което не изисква предварителни знания в областта на дигиталните технологии. Тя е основополагаща за останалите ни програми.

Защо програмиране?

Езиците за програмиране се усвояват по-естествено, когато децата растат с тях. Заниманията по „Разработка на игри“, „Уеб програмиране“ и „Алгоритмично програмиране“ развиват логическото мислене, уменията за решаване на проблеми и креативността на децата и разпалват интереса им към други предмети.

Световните тенденции:

 • Непознаването на компютърния език скоро ще бъде равносилно на неграмотност;
 • 90% от щатите в САЩ имат политики за развитие на компютърните науки в училищата. В България, където ИТ секторът е сред най-бързо растящите и перспективни, все още не е широко застъпено.

Програмите ни имат 2-3 нива на обучение с нарастваща трудност. Първо ниво не изисква познания по програмиране, а след успешно завършване, децата автоматично продължават в следващото ниво. 

При наличието на предварителна подготовка детето ви може да се включи в ниво за напреднали, пишете ни на school@telerikacademy.com.

Програмите на Училищна Телерик Академия

For Parents - Telerik Academy School For_Parents_Graphic_Mobile
support-us

Подкрепете ни

Най-добрата инвестиция е да подготвим децата ни за дигиталното бъдеще, което ги очаква.

Нека започнем сега.

Другите за нас

Вие помагате на децата ни да се развиват и да постигат мечтите си. Надявам се, че все повече деца ще имат възможността да се докоснат до магията на информатиката чрез обучението, което предлагате.

https://webassets.telerikacademy.com/images/default-source/testimonials/dimka_pencheva.jpg?sfvrsn=7d0b883c_2 Димка Пенчева
родител на възпитаник на Училищна Телерик Академия, гр. Габрово

Големият ми син учи „Компютърни науки и инженерство“ в Техническия университет в Делфт, Холандия, който е един от най-елитните инженерни университети в Европа. Това, което му даде Училищна Телерик Академия беше много ценно и остана тръпка и в по-зряла възраст. По-малкият ми син също вече се обучава при вас. Благодаря от сърце!

https://webassets.telerikacademy.com/images/default-source/testimonials/jordanka_boneva.jpg?sfvrsn=f5ff87eb_2 Йорданка Бонева-Благоева
родител на възпитаник на Училищна Телерик Академия, гр. София

Училищна Телерик Академия дава възможност за перспективно бъдеще на децата ни. Създава общност и изгражда характери, като преодолява вродения „тинейджърски мързел“ и ги мотивира да учат.

https://webassets.telerikacademy.com/images/default-source/testimonials/0-homepage_yoan_adelina_banakieva_mother.jpg?sfvrsn=c9e4620a_2 Аделина Банакиева
родител на възпитаник на Училищна Телерик Академия, гр. София

За няколко месеца синът ми започна сам да създава компютърни игри благодарение на Училищна Телерик Академия. Бях истински щастлива, когато ми показа игра, която изцяло е разработил сам.

https://webassets.telerikacademy.com/images/default-source/testimonials/daniela_hristova_parent_maxim.jpg?sfvrsn=1a8594e7_2 Даниела Христова
родител на възпитаник на Училищна Телерик Академия
  footer-school

  Благодарим Ви!

  You will receive an email from us shortly

  check
  footer-school

  Всичко ново по имейл

  Aбонирай се за месечния ни бюлетин