Много повече от обучение по програмиране
×
academy-school-top-info
Подготвяме следващите поколения за професиите на бъдещето с безплатни школи по програмиране и дигитални науки. Помогни ни да обучим още повече ученици. ВИЖ КАК.
news-banner

Новини

Много повече от обучение по програмиране

11/07/2018

В шести клас Йоан Иванов започва да се обучава в школата по разработка на игри на Училищната Телерик Академия. Въпреки че математиката не е любимият му предмет в училище и че има дислексия, това не го спира да се представя отлично в програмата ни. Защо Йоан се запалва по програмирането и как обучението му в Академията развива много други негови интереси и умения, споделя неговата майка Аделина Банакиева. Публикуваме директно нейния вдъхновяващ разказ.

School_Academy_Yoan

„Бях безкрайно резервирана и скептична към идеята на сина ми Йоан Иванов да кандидатства в Училищната Телерик Академия. Той не е математически корифей, а и има официално установена дислексия. Но той бе приет в школата в София.

Изведнъж съботите се превърнаха в най-важния ден за Йоан, когато се провеждаха обученията в Академията. Вкъщи се разнасяха на таблети и телефони движещи се квадрати – игра, създадена от Йоан, с която той се гордее.

Постепенно се оказа, че благодарение на преподавателите в Училищната Телерик Академия, той вече не мрази толкова математиката, което е допълнителен „бонус“ за мен като родител. Отново благодарение на Академията, още в шести клас Йоан има цел и е наясно какво иска да прави в живота си. Като майка на общо 5 момчета знам, че това не се случва често.

Сега чакаме и лагера по програмиране на морето, организиран от преподавателя Явор Никифоров, за който Йоан се записа сам и без убеждаване от наша страна. Това ще е първият лагер в живота на изключително интровертния ми син.

В Училищната Телерик Академия давате възможност за перспективно бъдеще на децата ни. Вие създавате общност и изграждате характери, преодолявате вродения  „тинейджърски мързел“ и карате едни деца, жертви на проблемите в образователната ни система, да искат да учат!

Това, което правите, всъщност е много повече отколкото предполагате. Благодаря ви!“, Аделина Банакиева, родител


Yoan Ivanov


11/07/2018

Други избрани новини

03/10/2018

Приемът в школите на Училищна Телерик Академия в Габрово, Враца и Разград се удължава до 7 октомври

По случай Европейската седмица на програмирането удължаваме приема за безплатните си школи по програмиране и дигитални науки за ученици в 4-7 и 8-12 клас от Габрово, Враца и Разград до 7 октомври.

05/09/2018

Стартираме 65 безплатни школи по програмиране и дигитални науки в 15 града в страната

На 3 септември стартира приемът за новата учебна година в Училищна Телерик Академия. Предстоят нови безплатни обучения по програмиране и дигитални науки за ученици от всички възрасти в рекордните 65 школи в 15 града в страната.

27/06/2018

Над 1400 деца от цялата страна се обучаваха в Училищна Телерик Академия през 2017-2018 г.

Над 1400 деца и младежи от 12 града в България са се обучавали безплатно на програмиране и дигитални технологии в Училищната Телерик Академия през учебната 2017-2018 г. Приемът за следващата учебна година ще стартира в края на лятото.

footer-school

Благодарим Ви!

You will receive an email from us shortly

check
footer-school

Всичко ново по имейл

Aбонирай се за месечния ни бюлетин